Udvikling af alkoholisme

Misbrug af alkohol kan udvikle sig til, et meget seriøst problem. Mønstret påvises ved at drikke for meget alkohol for ofte. Man lider muligvis af alkoholmisbrug hvis, man enten drikker for meget alkohol på én gang, eller man drikker for ofte gennem ugens løb. Vær særligt opmærksom hvis: alkoholindtagelse bryder ens daglige rutiner, ødelægger personlige relationer, eller hvis det nedsætter ens funktionalitet på arbejdspladsen.


Misbrug af alkohol kan udvikle sig til, et meget seriøst problem. Mønstret påvises ved at drikke for meget alkohol for ofte. Man lider muligvis af alkoholmisbrug hvis, man enten drikker for meget alkohol på én gang, eller man drikker for ofte gennem ugens løb. Vær særligt opmærksom hvis: alkoholindtagelse bryder ens daglige rutiner, ødelægger personlige relationer, eller hvis det nedsætter ens funktionalitet på arbejdspladsen.

Misbrug af alkohol kan lede til, fysisk alkoholafhængighed eller alkoholisme. For meget alkohol på én gang, kan også lede til alkoholforgiftning. Definitionen af én genstand, er ca. det der svarer til en enkelt 33cl øl, eller et glas vin. Man er dog nødt til, at være opmærksom på alkoholprocenten af indholdet, hvis man vil være på den sikre side.

Man lider af alkoholmisbrug hvis/hvis man:

 • Har prøvet at stoppe med at drikke alkohol, men ikke kan klare sig gennem de første dage uden.
 • Begynder at drikke, men ikke kan få hold på det igen.
 • Opdager at man er nødt til at stoppe med at drikke, eller skærer ned.
 • Ikke kan fungere på arbejdspladsen eller i hjemmet.
 • Får dårlig samvittighed efter indtagelse af alkohol.
 • Andre fortæller at de syntes man har et problem.
 • Man bliver irriteret ved konfrontation af druk.
 • Er nødt til at drikke om morgenen for at kunne fungere, og igen om aftenen for at falde til ro.
 • Prøver at gemme sit drikkeri fra andre mennesker.
 • Oplever blackouts.
 • Oplever fysiske abstinenser, såsom rystende hænder.

Alkohol kan, hvis det indtages forkert, og i for store mængder, få store konsekvenser for ens livskvalitet.

Det er vigtigt at man selv, eller ens pårørende er opmærksom, hvis der er tegn på eventuelt misbrug.

Det Gode Liv, rådgiver og behandler alle former for afhængigheder. Vi arbejder meget med de bagomliggende problemer, som ofte ligger til baggrund for misbrug, og vi kan også hjælpe dig!

 

Udsigten fra gårdspladsen i Gamst vækker opsigt hos Centerleder Lars Johansen. Papirerne på de nye lokaler er underskrevet, og den næsten 1 hektar store ejendom tilhører nu Det Gode Liv. Humøret er højt.

Selvom der var meget arbejde i at renovere hovedbygningen, og samtidig trimme, klippe og pleje de tilgroede udendørsarealer, var dette dog ikke noget, der skræmte den ambitiøse centerleder væk.

Det Gode Liv skal udvide. Vi skal hele tiden blive bedre til det vi laver, og vi skal i et større omfang kunne tilbyde behandling, efterbehandling og kurser til dem som har brug for netop dette >> Sådan lød ordene fra Lars Johansen.

Projektet gik i gang d. 15-07-2020 med hensigten om moderne lokaler, som skulle benyttes som kursuscenter med mulighed for overnatning.

Renoveringen begyndte, og hen over de næste måneder skulle kursuscenteret begynde at tage form. Den store bagvedliggende mark blev sågar pløjet op, hvorefter der kunne blive sået nyt græs.

Med alt den indvendige renovering færdig, kunne man begynde at få bestilt møbler. Møblerne ankom i en stor lastbil, og nu startede det store samlearbejde. Alle de mange timers arbejde skulle vise sig at bære frugt. Huset stod nemlig knivskarpt på receptionsdagen.

Centeret er efterfølgende blevet indviet med både efterbehandling og dagskurser. Med tiden skulle der gerne blive mulighed for tilmeldinger til weekendkursus med emner som: Livs kriser, i medgang & modgang, skam og selvværd.

-Spændende og relevante emner med udgangspunkt i livets mange mysterier og konflikter. På kurserne modtager man mentale værktøjer, til hvordan man bedst muligt løser disse konflikter og problemstillinger.

Kursus vejleder Alice Vestergaard, blev i 2007 uddannet som psykoterapeut, og har herefter arbejdet med misbrugsbehandling. Ydermere er Alice uddannet i emnerne, socialpsykologi med samfundsteori, personlighedspsykologi og personligheden i kontekst, samt efteruddannelse i stress og traume.

Det Gode Liv, ser frem til et 2021 med mere efterbehandling og flere nye spændende kurser på den nye adresse i Gamst.

Der skal lyde et stort TAK! Til alle de mennesker der har gjort en stor indsats for, at alt dette kunne blive en realitet.