straat verlichting

De LED-revolutie in straatverlichting: hoe verhoogt het de efficiëntie?

de buitenverlichting komt tegenwoordig steeds vaker voor. LED-spots zijn een effectieve oplossing geworden voor vele verlichtingsuitdagingen en dankzij hun robuustheid zijn ze ideaal geworden voor buitenverlichting in elke situatie.


Buitenverlichting is in verschillende opzichten een uitdagende taak. Het moet de atmosferische storingen (zoals regen, hitte in de zomer of extreme kou) verdragen. De traditionele verlichtingssystemen zijn niet robuust genoeg om vele jaren mee te gaan en moeten periodiek worden vervangen. Dit is waar LED een oplossing aan biedt!

In de 21e eeuw ervaren we een technologische revolutie op elk gebied van het leven. De manier waarop we ons buiten verlichten, verandert en de milieuvriendelijke en efficiënte LED's worden steeds meer over de hele wereld gebruikt. Het grote verschil tussen de traditionele straatverlichting en LED verlichting is dat deze op een laagspannings-DC-voeding werkt en een hogere efficiëntie biedt.

LED's: de acceptatie van versnellende energiezuinige LED-straatverlichting

Klimaatverandering is echt een vraagteken. De urgentie om actie te ondernemen om de oplossing aan te pakken, staat niet langer ter discussie. Het gebruik van de LED is slechts een dramatische test die iemand kan helpen de vraag naar energie te verminderen om het doel van emissiereductie te bereiken. Centrale financiering, stimulansen en beleid voor de steden bouwen en versnellen de invoering van LED-verlichting voor de bredere stadsrenovaties.

Voordelen van LED:

De bescherming van het milieu, energiebesparing, veiligheid, snelle respons, lange levensduur en hoge kleurweergave-index die een LED kan bieden, is ongeëvenaard.

Omdat de LED's minder energie verbruiken, hebben ze een verminderde CO2 uitstoot  en dus een duurzamere optie voor het milieu.

Ze reageren zeer snel en hebben, in tegenstelling tot traditionele verlichting, niet meer dan een seconde nodig om volledig op te lichten.

De geschatte levensduur van LED's is meestal 10 tot 15 jaar, wat meerdere keren de levensduur is van traditioneel licht. Ook zijn de materialen die worden gebruikt om ze te produceren, zeer stevig om de barre weersomstandigheden buiten te overleven. LED-inbouwspots kunnen een geweldige optie zijn.

Kleurweergave-index kan worden gedefinieerd als het vermogen van de lichtbron om de kleur van objecten correct te repliceren in vergelijking met de ideale lichtbron. Dankzij de verbeterde kleurweergave kunnen bestuurders gemakkelijk verschillende potentiële gevaren op de weg herkennen.

Deze voordelen maakt LED zeer gunstig voor straatverlichting. Aangezien straatverlichting meestal door de overheid wordt gedaan met behulp van publiek geld, is het erg belangrijk om te investeren in een technologie die lang meegaat en lage onderhoudskosten heeft. Er is geen andere verlichtingsoplossing voor straatverlichting die zo effectief is als LED verlichting.

Terwijl de LED-straatverlichting recentelijk stoom wint en relatief nieuw is, is de wetenschap van LED's vrij goed begrepen, aangezien LED's er al tientallen jaren zijn. Het structurele frame van een LED lamp is iets anders. Het is als een gloeilamp zonder gloeidraad. Bovendien bepaalt de beweging van de elektronen in het halfgeleidermateriaal de kleurtemperatuur en de verlichtingssterkte. LED's die op een solid-state systeem werken, kunnen gemakkelijker worden beheerd en geprogrammeerd, waardoor ze een van de krachtigste en meest efficiënte verlichtingsbronnen van vandaag zijn.

Afsluiten:

Door de traditionele verlichting geleidelijk af te schaffen en te vervangen door moderne LED-straatverlichting, kunnen de lokale overheidsinstanties de energiebesparingen met succes vergroten en de CO2 uitstoot  verkleinen. De meeste bestaande verlichtingsarmaturen kunnen slechts een kleine fractie van het licht uitstralen dat daadwerkelijk door de bron wordt opgewekt. LED's verspillen veel minder licht en de maximale energie-efficiëntie die ze kunnen bieden, is ongeveer 90 tegen 68 voor hogedruk-natriumlampen.

Bio van de auteur:

De auteur is al meer dan 20 jaar een operator van licht en geluid. In zijn vrije tijd schrijft hij rb_blog en artikelen om mensen met zijn expertise te helpen. Hij is ook een dierenliefhebber en bezit een grote verscheidenheid aan huisdieren, waaronder honden, katten en exotische vogels. Ook besteedt de auteur tijd aan het houden van seminars en workshops om het bewustzijn van hernieuwbare bronnen te vergroten.

Write a Comment